Sraz Fazer clubu - Kožlany 2011
Tak jsme se konečně všichni dočkali! Celou zimu jsme se těšili, až zase vytáhneme své miláčky ze zimního spánku a vyrazíme na silnice. Také až nastane víkend, kdy se každoročně koná naše první společné setkání v nové sezóně. Již tradičně jsme se sjeli do Kožlan u Plzně.
 Tento sraz již tradičně pořádají naši kamarádi Pejrak a Zlatka. Počtem účastníků patří vždy k těm největším. Ani letošní, již čtvrté Kožlany 2011 (Silvestry nepočítám) nebyly výjimkou. Sjela se nás početná parta ze všech koutů naší země. Letos poprvé přesáhla „členská základna“ naše hranice a dorazilo i několik motorek ze Slovenska. Takže to je vlastně náš první mezinárodní sraz. :-))

 



Během pátečního odpoledne a večera jsme se ubytovali v penzionu a v chatkách. Společně jsme poseděli a Pejrak všechny seznámil s vyjížďkou na druhý den a se zastávkami na trase.

                                 

  

Potom jsme u dobrého pivka a grilu klábosili až do pozdních nočních hodin. Ráno jsme se chystali na společnou vyjížďku. Dorazil i Tomáš (Eurotrucker) na BMW 1200GS s kameramanem. Ty, jo - bude i video!!!



Bezpečnou jízdu kolony a zajištění průjezdu křižovatkami zajišťuje i tentokrát osvědčená trojice Maty, Kubulka a Salfa. Maty to však dotáhl k dokonalosti. Na svém stříbrném stroji má houkačku a modrá blikající led světla jak Semir z Kobry 11! Když stojí ve žluté bundě v křižovatce, ostatní řidiči raději přestávají telefonovat za jízdy!


                                                          


                                            




 V deset vyrážíme na trasu dnešní vyjížďky. Ta měří 184km a má tři mezipřistání. První zastávka je u pumpy na doplnění paliva.

  

Další zastávka je v obci Koloveč. Zde je muzeum techniky a řemesel.Prohlédli jsme si exponáty od žehliček, až po motocykly. Řada z nás si zavzpomínala na své dětství.... V tomto muzeu je i keramická dílna. Předvedli nám práci na hrnčířském kruhu a jejich výrobky je možné zde i zakoupit. Pejrak nám zde jako milé překvapení nechal udělat památeční hrníčky na tento sraz.



 

                                 

Poledne za námi a naše žaludky se začaly ozývat! Tak honem na stroje a jedeme! Oběd byl zajištěn v restauraci Na Mlýnské ve Staňkově.  Naše „skupinka“ obsadila celou hospodu.

  


                                                          "Účastníci zájezdu"

  



Po obědě jsme si ještě udělali společnou fotku a vyrazili na zbývající část trasy. Kolona byla tak dlouhá, že když první motorka opouštěla obec, poslední do ní teprve vjížděla. Celkem slušná atrakce pro všechny přihlížející. Detektor občas potěšil jejich uši zvukem motoru v  omezovači......, což ocenili hlavně ti dříve narození! 
:-))

                   

Do Kožlan jsme dorazili všichni v pořádku a bez jediného karambolu. Doprovod byl zajištěn na jedničku a všichni se chovali disciplinovaně. Po příjezdu šla sice většina lidí do sprchy, ale ti odvážnější hups do bazénu. A ti nejodvážnější dokonce oblečení!
:-D

                                        

Nastal druhý očekávaný společný večer, na který byla po večeři zajištěná i hudba. Některé muzika tak rozparádila, že nekoukali na pohlaví a tančili s tím, kdo byl zrovna po ruce. Škoda, že jejich efektní zvedačku ala Hříšný tanec, jsem nestačil vyfotit, ale na videu snad bude!

  

                

                

                

Hodina pokročila a tak byl vhodný čas na druhou večeři a začalo grilování. Pejrak nechal zahrát písničku šenkýřka a vyzval šenkýřku Ivu (maj.penzionu a šenkýřku v jedné osobě) k tanci. A jak je to v textu písně „skoč na stůl šenkýřko“ tak to i udělal.

                

Bylo to moc fajn a ti největší vytrvalci se rozcházeli až pozdě k ránu. Co naplat, všechno jednou skončí a ty pěkné chvíle vždy utečou tak nějak rychleji. Ráno po snídani jsme se pomalu začali rozjíždět do svých domovů.

                

První letošní sraz je za námi a nám nezbývá nic jiného, než se těšit na další. Chtěl bych ještě jednou poděkovat organizátorům Pejrakovi a Zlatce za úsilí a čas, který tomu věnovali a připravili pro nás tento skvělý sraz. Dík patří i klukům z doprovodných motorek za zajištění bezpečné vyjížďky a transport kameramana a samozřejmě také všem zúčastněným za klidný průběh našeho setkání. Doufám, že stálo zato přijet z takové dálky i našim novým kamarádům ze Slovenska. Rádi je zase uvidíme na dalším srazu Fazer clubu.
Moc se těším na další společná setkání.
Luděk

PS: Tome, moc děkuju za půjčení tvého BMW ke zkušební jízdě!
;-)

Autor: Luděk (admin) | Datum: 22.05.2011 | Čtenářů: 586 | Reakcí: 11 | Hodnocení : 10

Obrázky k článku :
Žádné nejsou nastavené.

Pro hlasování se musíte přihlásit


Komentáře od tohoto článku :
- Radek
Na Moravě řikáme: "Špica článek!"

-
Jako vždy, článek jak od profíka a ten fofr, prostě dokonalost sama.

- Kubulka
Co dodat suprově napsaný Luďku :-)

Pěkně shrnuto :-) - Tom alias eurotrucker
Nemáš zač Luďku. Když vidím, jakou Ti to udělalo radost, nechám Tě příště svézt zase. Tom

- dettektorr
Luďku, tyby ses měl živt jako spisovatel! Paráda i slzu jsem skoro pustil.

- Machoska
koukám jako blázen, Luďku ta rychlost :-) jsi jednička super napsáno i vyfoceno.

:-( - Kyčlík
lidičky mě tak moc mrzí, že jsem vás neviděla :-(

- Anders
Tak to je asi nejrychleji publikovany clanek ze srazu! Pekne jste se meli, hlavne ze se vam vyhly ty avizovane bourky.

- sHARk
Super ľudia, parádna akcia... ďakujeme za fajn strávený víkend! Organizácia, výjazd, program aj zábava na jedničku!!! Veľmi sa nám v Kožlanoch páčilo a cítili sme sa medzi vami dobre. Hoši děkujem! A holkám samosebou taky!!! :o))))))))))))))))))))) Special thanks: Parte z Brna za piatkovú jazdu. ;o) Rasťo a Dáša

paráda - Eva
super článek a zcela jistě dokonalý sraz :-) krásně jste se měli.....ať to jezdí!!!

- Láďa
Článek (jako vždy) pěknej, fotky super a ta rychlost... Jseš, Luďku, fakt dobrej!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Dalších 5 článku z kategorie Fazer obsah a podkategorie Články

Pozvánka na sraz Mýto 2024 od Zbyněk
První letošní sraz se uskuteční v rekreačním středisku Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.
Poslední sraz sezóny 2023 na Malé Morávce pod Pradědem. od Luděk (admin)
Poslední klubové rozloučení s letošní sezónou se konalo 8. - 10. září v Jeseníkách.
Letošní sraz v Lučanech nad Nisou od Luděk (admin)
Lučanský sraz, který se konal 11.-13. srpna, je za námi.
Pozvánka na sraz Lučany 2023 od Luděk (admin)
Zdravím všechny členy, příznivce a kamarády! Chci Vás pozvat na letošní sraz Fazer Clubu v Lučanech nad Nisou v Jizerských horách se koná 11. až 13. srpna 2023.
Sraz Mýto 2023 od Luděk (admin)
První sraz letošní sezóny proběhl již tradičně v RS Svatý Štěpán v Mýtě u Rokycan.



GALERIE
Fotografie člena Fazerclubu.cz
KALENDÁŘ AKCÍ
STATISTIKA
Uživatelé online :

Počet Hostů 3
Počet členů 0
PŘIHLÁŠENÍ
HLEDAT
POČASÍ